Jeg sendte en ny e-post til Bangsbo Museum, i Fredrikshavn







Gmail – Skifte etter Maren Nyholm f. Gjedde, tidligere eier av Bangsbo/Fwd: VS: Angående boet etter Maren Nyholm f. Gjedde, (min mormor, Ingeborg Ribsskog f. Heegaard sin oldemor), eier av Bangsbo, 1882 – 1884.







Gmail



Erik Ribsskog

<eribsskog@gmail.com>




Skifte etter Maren Nyholm f. Gjedde, tidligere eier av Bangsbo/Fwd: VS: Angående boet etter Maren Nyholm f. Gjedde, (min mormor, Ingeborg Ribsskog f. Heegaard sin oldemor), eier av Bangsbo, 1882 – 1884.





Erik Ribsskog

<eribsskog@gmail.com>





Tue, Jul 19, 2011 at 12:51 PM





To:

bangsbo@bangsbo-museum.dk



Hei,

Fredrikshavn kommune anbefalte meg å kontakte dere, angående skifte etter min tipptippoldemor, Maren Gjedde, som eide Bangsbo, fra 1882 til 1884, (etter at hennes ektemann, min tipptippoldefar, Hofjægermester L. C. Nyholm, døde).

Jeg lurer på om jeg kunne få være så snill, å få sett på papirene, for skifte, etter Maren Gjedde.
(Ettersom jeg driver med slektsforskning, og lurer på om det står noe der, som kan hjelpe meg å spore hennes slektsnavn, Gjedde, for jeg lurer på om det er samme slekt, som f.eks. admiral Ove Gjedde, fra Skåne. Ettersom jeg ikke har klart å spore Gjedde-navnet, lengre tilbake, enn til hennes far Anders Christensen Gjedde, (ihvertfall ikke foreløbig)).

Håper dere har muligheten til å hjelpe meg med dette!

Mvh.

Erik Ribsskog
PS.
Jeg er barnebarn av Ingeborg Ribsskog f. Heegaard, i Frederiksværk, hvor hennes far, (min oldefar), H. Anker Heegaard, hadde jernstøperiet, i en periode. Han var gift med Karen Nyholm, som var datter av Chef for Generalkommandoen, Anders Gjedde Nyholm, som var sønn av de nevnte eiere av Bangsbo da, L. C. Nyholm og Maren Gjedde.

(Så all eventuell informasjon om disse tidligere eierne av Bangsbo, (mine tipptippoldeforeldre), ville vært veldig artig å fått vite om).
Igjen på forhånd takk for eventuell hjelp!

———- Forwarded message ———-
From: Ruth Esther Hedegaard <ruhe@frederikshavn.dk>

Date: 2011/7/19
Subject: VS: Angående boet etter Maren Nyholm f. Gjedde, (min mormor, Ingeborg Ribsskog f. Heegaard sin oldemor), eier av Bangsbo, 1882 – 1884.
To: "eribsskog@gmail.com" <eribsskog@gmail.com>

Cc: "bangsbo@bangsbo-museum.dk" <bangsbo@bangsbo-museum.dk>

Tak for mail af 16. juli.

Jeg vil foreslå dig at henvende dig til Bangsbo Museum og Arkiv, som har oplysningerne om skifter m.v.

Bangsbo Museum & Arkiv

Dronning Margrethesvej 6

9900 Frederikshavn

Tlf. 98 42 31 11

E-mail:

bangsbo@bangsbo-museum.dk

Arkivleder:

Erik S. Christensen

På stadsarkivet har vi udelukkende materiale fra kommunens arkiv

Med venlig hilsen

Ruth Hedegaard

Stadsarkivar

Frederikshavn Stadsarkiv

Direkte: 98459141

Mobil: 23293268

ruhe@frederikshavn.dk

Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune

Rådhus Allé 100

9900 Frederikshavn

Telefon: 9845 5000

www.frederikshavn.dk

Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

Sendt: 16. juli 2011 15:13

Til: InternetPost Kommunen

Emne: Angående boet etter Maren Nyholm f. Gjedde, (min mormor, Ingeborg Ribsskog f. Heegaard sin oldemor), eier av Bangsbo, 1882 – 1884.

Hei,

jeg lurer på om jeg kan være så snill å få se på kopier av min tipptippoldemor Maren Nyholm f. Gjedde, sine skifte-dokumenter, som ble administrert av Sophus S. Nellemann og C.C.V. Nyholm, fra 1884 til 1886:

Jeg driver med slektsforskning, og prøver å finne ut om den Gjedde-slekten, (som min mormor sa var fin gammel dansk uradel, og hun var veldig stolt av Maren Nyholm f. Gjedde, hørtes det ut som, på telefonen her fra England, hvor jeg lever

som flyktning, ihvertfall, for jeg ringte henne om dette, et års tid før hun døde, i 2009), er den linjen som går fra Ove Gjedde, adelsmann fra Skåne, og admiral mm.

Da tror jeg det hadde hjulpet, å få sett på de papirene.

Jeg er glad i å reise til Fredrikshavn, med danskebåten, hvor jeg en gang f.eks. sneik meg med, like etter at jeg hadde tatt artium, og fortsatt var tenåring, og gikk og drakk på kroer/kneiper i Fredrikshavn, og tok ut penger, fra min konto i Fokus Bank vel,

for ei dame fra Svelvik, som hadde mista pengene sine, nemlig Eva Olsen, våren 1990 vel.

Så jeg synes det er litt kjedelig at danskebåtene ikke går til Fredrikshavn lengre.

Men de er jo mye raskere nå, så det er kanskje ikke så mye festing lenger nå.

Det er vel ikke tax-free på de nye båtene, Super Speed osv., som går til Hirtshals, osv?

Jeg er fra Larvik, så jeg synes at Petter Wessel var en artig danskebåt, for eksempel.

Men men.

Vi drakk først, på den kneipa, hvor man går fra danskebåten, med Damsgaard, på venste hånd, og så tar man til venstre i hovedveien, og kommer til en støyete kneipe, med billig øl.

(Selv om folkene var litt uhøflige der, og prøvde å lure meg til å gå på dame-doen, for jeg var ikke kjent der.

Men men).

Det var meg og Eva Olsen, (som jeg kjente), og hennes kjæreste, som jobbet i Se og Hør, i Norge, ifølge min søster Pia.

Så jeg var 'tredje-hjulet på vogna', på byen i Fredrikshavn.

Men men.

Samme det.

Bare noe jeg tenkte på.

Er det det forferdelig dyre Rigsarkivet, som jeg må kontakte om dette egentlig?

De er forferdelig dyre til å ta kopier.

Min mor arvet en ring av den siste baron Adeler, eller egentlig hennes moster/grandtante, Magna aka. Meme Adeler f. Nyholm.

Så jeg fikk kopi av bo-papirene, men det kostet over 3000 kroner vel, for rundt 200 sider.

Så det var litt dyrt.

Jeg lever som arbeidsledig flyktning, i England, og får ikke mine rettigheter av politiet, etter å ha overhørt at jeg ble forfulgt av 'mafian', i Oslo, i 2003 og 2004, og etter at jeg ble forsøkt myrdet, i Kvelde, i 2005.

Jeg lurer også på om Maren Gjedde egentlig eide Højriis slott, (som min mormor hadde malerier fra, som jeg ikke fikk noen av, for jeg har ikke fått arv, enda hun døde i 2009 og min mor i 1999, så jeg blir tulla fælt med av myndighetene

i Norge, dvs. Larvik Tingrett, mm, de svarer ikke engang på mine e-poster, hos Tingretten der, i Larvik, (enda jeg har vokst opp i byen)).

Ettersom det står feil dødsår, for Maren Gjedde, i Årbog for Thy og Mors, fra 1970 vel, nemlig 1837 vel, mens hun vel døde i 1884, ifølge Bangsbo-siden i linken ovenfor, mm.

Her er fra Thisted Museum/Årbog for Thy og Mors, hvor man kan se dette:

Så her mistenker jeg lureri.

Håper dere kan gi meg noe hjelp i å oppklare om dette.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

En gang, så dro min far med meg og min søster Pia, og hennes stesøster Christell, (jeg bodde for meg selv, i Leirfaret, så hun var nok kun min søster Pia sin stesøster, siden de bodde sammen i Havnehagen, hvor min far og Christells mor og brødre også bodde),

til Danmark, i 1986 tror jeg, for det var 'Danish Dynamite'-reklamer, på isskiltene, på gatekjøkkenene, i Skagen.

Og min far drakk så mye på Petter Wessel, så jeg måtte si hvor han skulle parkere på kaien deres, mens han ble edru.

I mellomtiden, så dro jeg for å kjøpe pizza, og det var visst noen invandrere, fra Østen vel, som lagde pizza der, og den var ikke bra, den var noe innbakte greier, når jeg egentlig ville ha vanlig pizza.

Så det var ikke bra, synes jeg.

Da var burgeren som hun vel ganske hyggelige danske dama lagde i Skagen, på et gatekjøkken i noen sentrumsgater, mye bedre, vil jeg si.

Men men.

Min mor Karen Ribsskog, fikk meg til å spise pizza, i 1978 kanskje, på Hvalen restaurant, i Østre Halsen, ved Larvik, hvor vi bodde da.

Burgere det ble jeg ikke glad i, før sommeren 1985, da jeg var på språkreise i Brighton, og noen svenske ungdommer, som bodde hos samme vertsfamilie osv., dro meg med til McDonalds, (som vi ikke hadde på Berger, hvor jeg vokste opp).

Og da ble jeg også glad i burgere, som Big Mac og milkshaken og Chicken McNuggets var også gode på McDonalds, på den tiden.

Så det var en veldrevet restaurant vil jeg si.

Sorry at jeg skriver så mye rart her, jeg er litt sulten tror jeg, og får lage meg noe mat vel.

Beklager igjen dette!