Erik Ribsskog
Klage/Fwd: Det er sopp i skogen nå!
Erik Ribsskog
To: juridisk
Cc: post@pvn.no, leder@oosn.no
Hei,
dette er trakassering som følge av identietstyveri, (virker det som).
(Jeg har ikke kontaktet disse).
Vennligst rydd opp!
Med hilsen
Erik Ribsskog
PS.
Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke
virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes
jeg).
PS 2.
Sender også kopi, til Personvernnemda, siden at Datatilsynet ikke tar de mange sakene, som jeg har sendt de, på alvor, (kan det virke som).
———- Forwarded message ———-
From: Pål Karlsen, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening
Date: 2016-08-07 9:46 GMT+02:00
Subject: Det er sopp i skogen nå!
To: *|FNAME|*
Nyhetsbrev fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening
View this email in your browser
Foto: Pål Karlsen
Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening arbeider for å øke bruken av og kunnskap om sopp og nyttevekster. Vi arrangerer nyttevekstturer om våren og soppturer om høsten, og har soppkontroll på flere plasser i Oslo, Bærum og Asker i sesongen. For soppinteresserte tilbyr vi kurs på alle nivåer fra nybegynner til den som vil bli soppsakkyndig, og vi har de siste årene også kommet i gang med mange kurs om nyttevekster.
Foreningen vår har over 1000 medlemmer og er den største medlemsforeningen i Norges sopp- og nytteveksterforbund.
Du finner alltid oppdatert info på OOSN.no
Bli med i vår gruppe på Facebook
Kontakt:
Pål Karlsen (leder)
leder@neslekremla.no
+47 932 24 377
Share
Forward to Friend
Du trenger ikke være medlem av Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening for å motta dette nyhetsbrevet. Og spre det gjerne til andre du tror kan være interessert i våre tilbud. Påmelding finner du nederst til høyre på OOSN.no.
Vil du ikke motta våre nyhetsbrev?
Da kan du avmelde deg her.
Vil du endre navn og adresse?
Oppdater her.
155 anledninger til å plukke sopp
I høst har du ingen unnskyldning for ikke å komme deg ut i soppskogen eller å være trygg på at fangsten din er god og sikker matsopp. OOSN har aldri hatt større aktivitet i en sesong, og du kan velge og vrake i godt over 150 forskjellige arrangementer i Oslo, Bærum og Asker: Soppturer, soppkontroller, kurs – alltid med våre dyktige soppsakkyndige som guider.
Sjekk selv på OOSN.no. Vi har skilt de forskjellige aktivitetene under fanene turer, kurs, soppkontroll og annet. På hvert sted ligger alle arrangementene i kronologisk rekkefølge. Under fanen Soppkontroll er oversikten slik at du først må rulle deg ned til ”ditt” sted før du finner detaljene om hver kontroll. Men i det store har vi aktiviteter hver helg, ofte på faste steder, så bruk litt tid på å sette deg inn i strukturen sånn at du kan gjøre soppturen til en fast aktivitet gjennom høsten. Merk at vi har noen turer på engelsk.
Sesongen kan bli bra, med bra miks av sol og regn. Allerede nå er skogen full av kremler og mange steder er det ikke vanskelig å plukke et godt kantarellmåltid på en ettermiddagstur. Følg også med på neste utgave av Sopp og nyttevekster (for dere som er medlemmer), og les artikkelen ”De seks neste” som kan hjelpe til å utvide repertoaret for dere som vil ha litt mer variert fangst i kurven.
Det har allerede vært stor pågang på våre kurs og både de to grunnkursene og kurset for utdanning av soppsakkyndige er fulltegnet. Men det er godt med plasser igjen på et kurs som mange kanskje ikke helt skjønner at kan være aktuelt:
Soppkurs for viderekomne
Har du grunnleggende kunnskap om sopp, men har lyst til å utvide repertoaret med flere matsopper og annen sopp? Da er dette kurset for deg. Kurset er åpent for alle.
På dette kurset lærer du generelt om sopp som levende organisme og de beste metodene for hvordan sopp plukkes og oppbevares. Hoveddelen av kurset handler om å få oversikt over soppslektene og de viktigste artene i hver slekt. Kurset skal sette deg i stand til å bestemme opp mot 50 av soppene man finner om høsten i skogen. Kurset er en blanding av teoriundervisning og ekskursjoner.
Videregående soppkurs bygger på Grunnkurs i sopp, men krever ikke at du har tatt dette tidligere. Det består av fire samlinger over to helger, 3.- 4.september og 1.- 2.oktober, til sammen 21 timer. Kurssted er Maridalen skole. Kursledere: Håkon Bøås og Magnus Jørgensen. Deltakeravgiften er kr 1100.
Les mer om innholdet og meld deg på på våre hjemmesider på OOSN.no.
Høstens ville vekster
Selv om høst er sopptid, så er det ingen grunn til å glemme de ville vekstene. Derfor arrangerer vi også et vandrekurs på Fornebulandet. Hvis snøen ikke kommer for tidlig og dekker marken, kan vi plukke spiselige vekster helt til frosten kommer, de siste årene til langt ut i november. Dels dukker det opp sentspirende planter, dels spirer mange av vårplantene på nytt. Kursleder Edle Catharina Norman beskriver 4-timers kurset slik:
“Dette blir et vandrekurs der vi spaserer langs stier og strender og observerer plantene i sitt rette element. Smaker på dem og plukker med oss noen få eksemplarer som kan sammenholdes med en nyttevekstbok eller flora senere”.
Les mer og meld deg på på OOSN.no. Pris kr 200
Kartleggingsgruppe for sopp
OOSN har i samarbeid med Romerike sopp- og nyttevekstforening etablert en gruppe som ønsker å jobbe med kartlegging av sopp i de to foreningenes områder. Dette er oppgavene:
Arrangere lokale kartleggingsturer
Tilrettelegge for opplæring i kartlegging
Starte lokale kartleggingsprosjekter (eksempelvis i et lokalt naturreservat eller en spesiell naturtype, alle kremler eller giftsopper i foreningens område, etc.)
Delta på sentrale kurs og samlinger.
Deltakelse i gruppa krever at du kan en del om sopp. Om du er usikker på nivået ditt, er det bare å bli med på en tur for å finne ut hvor du står. Kanskje undervurderer du din egen kunnskap? Kontakt for kartleggingsgruppa i OOSN er Tove Jacobsen. Spør henne på
tove.jacobsen@getmail.no eller 917 22 449 for å få mer info om aktivitetene.
Vi skal få bedre frekvens på nyhetsbrevet utover høsten for å minne på om det som skjer og annonsere nye enkeltarrangementer etter hvert som de blir klare. Følg med!
Beste hilsener
Pål Karlsen, leder.